قليه ماهي با تن ماهي يکي از خوشمزهترين غذاها با تن ماهي است که به دليل سبزيهاي معطري که در آن به کار رفته عطر فوقالعادهاي دارد. قليه ماهي جنوبي معمولاً با انواع ماهي تازه درست ميشود، اما طرز تهيه قليه ماهي با تن ماهي يکي از خوشمزهترين و البته سريعترين روشهاي آماده کردن اين خورش جنوبي است. در اين مقاله از سرويس آشپزي در مجله کوروش آموزش طرز تهيه قليه تن ماهي را براي شما آماده کردهايم. در انتهاي مقاله به سوالات متداول در مورد دستور پخت قليه ماهي جنوبي با کنسرو تن ماهي پاسخ خواهيم داد.
درست کردن کنسرو قليه ماهي با تن و تمر هندي بسيار راحت است و طعم فوقالعاده لذيذي دارد. طعم قليه ماهي بايد کمي ترش و تند باشد و از همين رو در اين خورش براي ترش شدن غذا از مقداري تمر هندي استفاده ميشود. در ادامه مراحل درست کردن قليه تن ماهي با تمر هندي را دنبال کنيد.
مرحله اول؛ تفت دادن سبزيجات
در اولين مرحله از طرز تهيه قليه ماهي با تن ماهي بايد گشنيز و شنبليله تازه را ساطوري و ريز خرد کنيد. سپس مقداري روغن در يک ماهيتابه بزرگ بريزيد و روي شعله گاز قرار دهيد. بعد از اين که روغن داغ شد سبزيجات را به ماهيتابه اضافه کنيد و کمي در روغن تفت دهيد. هر زمان که رنگ سبزيها عوض شد شعله گاز را خاموش کنيد.
در صورت تمايل ميتوانيد روغن سرخ کردني را به روشهاي حضوري و اينترنتي از فروشگاههاي افق کوروش خريداري کنيد.
مرحله دوم؛ تفت دادن پياز و سير
بعد از اين که سبزيها را تفت داديد، مقداري روغن در ماهيتابه بريزيد و پيازهاي خرد شده را در روغن سرخ کنيد. زماني که رنگ پيازها طلايي شد، سير خرد شده را اضافه کنيد و سپس زردچوبه (خواص زردچوبه)، فلفل قرمز، فلفل سياه و رب گوجه (طرز تهيه رب گوجه فرنگي) را اضافه کنيد و خوب سرخ کنيد.
براي خريد فلفل سياه، فلفل قرمز، پودر زردچوبه و رب گوجه فرنگي ميتوانيد از فروشگاههاي افق کوروش به روشهاي حضوري و اينترنتي اقدام کنيد.
مرحله سوم؛ آماده کردن تمر هندي
در اين مرحله بايد تمر هندي را در 2ليوان فرانسوي دستهدار آب جوش حل کنيد. سپس آن را از صافي رد کنيد تا پوست و هسته تمر هندي جدا شود. در نهايت تمر هندي صاف شده را به ترکيب سير، پياز و ادويهها اضافه کنيد و مواد را خوب هم بزنيد.
تمر هندي را به روشهاي خريد حضوري و اينترنتي از فروشگاههاي افق کوروش ميتوانيد تهيه کنيد.
مرحله چهارم؛ اضافه کردن سبزي
در اين مرحله از طرز تهيه قليه تن ماهي به روش جنوبي بايد سبزيهاي سرخ شده را به خورش اضافه کنيد. سپس مقداري آب جوش در خورش بريزيد و شعله گاز را روي حرارت ملايم روشن کنيد تا خورش براي 1ساعت جا بيفتد. در اين مرحله بايد نمک را به خورش اضافه کنيد، اما مراقب باشيد که تن ماهي حاوي نمک است و از همين رو بايد در اضافه کردن نمک محتاط باشيد.
نمک را ميتوانيد از فروشگاههاي افق کوروش به روشهاي حضوري و اينترنتي خريداري کنيد.
مرحله آخر؛ پختن و جا افتادن خورش قليه تن ماهي
بعد از حدود 1ساعت بايد کنسرو تن ماهي را 20دقيقه در آب بجوشانيد و سپس تن ماهي را به خورش اضافه کنيد. اجازه دهيد خورش قليه با تن ماهي براي 15دقيقه ديگر بپزد. سپس شعله گاز را خاموش کنيد. پيشنهاد ميشود قليه تن ماهي را با برنج زعفراني و سير ترشي ميل کنيد.
شما براي تهيه اين خورش ميتوانيد کنسرو تن ماهي و برنج از برند طبيعت را از فروشگاههاي افق کوروش در سراسر کشور به صورت اينترنتي و حضوري خريداري کنيد.
روش تهيه قليه تن ماهي با سبزي خشک و رب گوجهطرز تهيه قليه ماهي با تن ماهي و سبزي خشک بسيار راحت است. در تهيه اين خورش با سبزي خشک ميتوانيد از گشنيز تازه و شنبليله خشک استفاده کنيد. براي اين کار بايد گشنيز تازه را ساطوري کنيد و با مقداري روغن سرخ نماييد. سپس پياز، سير و ادويهها را با هم سرخ کنيد، رب گوجه را هم اضافه کنيد و تفت دهيد و در نهايت مثل روش بالا تمر هندي صاف شده را به آنها اضافه کنيد.
گشنيز سرخ شده را همراه با شنبليله خشک به ساير مواد اضافه کنيد و در نهايت در قابلمه آب بريزيد و اجازه دهيد محتويات خورش با شعله ملايم بپزد و جا بيفتد. در يک ربع آخر ميتوانيد تن ماهي جوشانده شده را به خورش اضافه کنيد و از طعم اين غذاي خوشمزه لذت ببريد.
کنيد ,ماهي ,قليه ,خورش ,تهيه ,مرحله ,اضافه کنيد ,قليه ماهي ,تهيه قليه ,کنيد مرحله ,خورش اضافه